Concentració unitaria «L’H vol una Educació Pública de qualitat» – 16 juny a les 12h a l’Acollidora

Nosaltres, ciutadans i ciutadanes de L’Hospitalet i membres de la seva comunitat educativa: nens, nenes, nois, noies, mestres, educadors, educadores, mares, pares, veïns i veïnes. Nosaltres que sabem que la ciutat de L’Hospitalet està formada principalment per ciutadans i ciutadanes de classe treballadora i que avui moltes famílies viuen situacions molt complicades a causa de l’atur, dels desnonaments i de les retallades dels serveis públics. Nosaltres que creiem que és injust i que és contrari a la Constitució Espanyola i a l’Estatut de Catalunya el fet que els nostres infants i joves perdin l’oportunitat de gaudir d’una educació de qualitat que els ajudi a formar part activa de la nostra societat. Nosaltres que sabem que l’Educació és el principal instrument per aconseguir una societat equitativa, amb cohesió social i igualtat d’oportunitats per a tothom. Nosaltres que som conscients que com a conseqüència de les lluites veïnals i de la comunitat educativa hem aconseguit que l’educació dels nostres centres públics assoleixi altes quotes de qualitat i de prestigi. Nosaltres que observem i vivim amb preocupació el desmantellament del sistema públic d’ensenyament del nostre país i de la nostra ciutat, exigim al govern de l’Estat, al govern de la Generalitat i als seus Departaments d’Ensenyament que:

1.Aturin totes les retallades de recursos econòmics, de personal docent, de personal d’administració i serveis i d’inversió en infraestructures a l’Educació Pública de la nostra ciutat.

2.Assegurin una gestió pública, democràtica, participativa i directa als centres públics educatius i fomentin la participació i la corresponsabilitat de la Comunitat Educativa i de les administracions locals, arribant a acords abans de prendre i desplegar qualsevol mesura.

3.Dotin els centres públics amb les noves infraestructures i obres imprescindibles ja compromeses per tal de poder desenvolupar una tasca educativa de qualitat, i aprovi les partides pressupostàries necessàries perquè aquests centres facin front amb garanties a les seves despeses de funcionament i a les beques de menjador escolar.

4.No augmentin la ràtio docents/alumnes per evitar la massificació a les aules i fer possible una atenció de qualitat a totes les necessitats educatives de l‘alumnat. Evitin l’augment de l’horari lectiu del professorat que comportarà la disminució de les plantilles dels nostres centres educatius.

5.Assegurin una educació inclusiva i no segregadora amb tots els recursos necessaris, especialment amb el manteniment del finançament dels plans educatius d’entorn i la creació de les unitats de suport a l’educació especial i de aules d’acollida necessàries a la ciutat.

6.Mantinguin la partida econòmica a l’Oficina Municipal d’escolarització com a eina eficaç per a impulsar polítiques de reequilibri dels alumnes amb necessitats educatives específiques a tots els centres educatius de la ciutat.

7.Mantinguin el finançament compromès amb els municipis per a la creació i el manteniment d’una xarxa d’escoles bressols municipals que possibiliti la creació de places gratuïtes suficients en els centres de gestió pública d’educació infantil de primer cicle (0-3). Que el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya convoqui les beques d’escolaritat pels alumnes de les escoles bressols pel curs 2011/12 que és a punt de finalitzar.

8.Ampliïn l’oferta pública de la Formació Professional, els Programes de Qualificació Professional Inicial, la Formació de Persones Adultes i el Batxillerat. Que els estudis de Formació Professional dels centres públics no pateixin la creació de les noves taxes anunciades.

9.Defensin la Universitat Pública gratuïta i de qualitat, i hi garanteixi l’accés a tota la societat, independentment de les condicions socioeconòmiques, evitant l’augment anunciat de taxes del 65%.

10. Augmentin la inversió en educació pública al nostre país fins al 6% del PIB, tal com recomanen els organismes internacionals, ajustant les inversions i els recursos destinats als centres públics a les necessitats socials i educatives reals del seu entorn.

Perquè som davant d’un atac sense precedents dels governs de CiU i PP en contra de l’Educació, en contra de les condicions de treball del professorat i del dret a l’ensenyament públic i de qualitat que tenen tots els nostres infants i joves, exigim una Educació Pública i de Qualitat.

L’Educació no es toca ! Prou retallades en els serveis públics ! A l’Hospitalet volem mantenir una educació pública de qualitat !

Primeres entitats signants:
Federació d’Associacions de Veïns de l’Hospitalet (FAVLH), Federació d’Associacions de Pares de Catalunya (FAPAC), CCOO, UGT, USTEC-STES, CGT, Associació d’Estudiants de l’Hospitalet (AELH), Ampes de l’Hospitalet, Casalet, Rella, Consell de l’Esplai de l’Hospitalet, Centre d’Estudis de l’Hospitalet, Fundació Akwaba, PSC, ICV, EUiA, ERC, Escola i AMPA Ramon Muntaner, Associació de Diables Kabra, Consell Educatiu de l’Hospitalet, Claustre de l’escola Sant Josep-El Pi, Associació Silo, Llar d’infants La Gua-Gua.

No hay comentarios todavía... ¡Sé el primero en dejar uno!

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: