22 de Maig vaga a l’ensenyament públic.

Estudiants de L’Hospitalet, el proper 22 de Maig us convoquem a la vaga contra les retallades en educació.

Ja fa 2 anys que estem patint les polítiques del govern de CiU, autoanomenat el Govern dels millors, aquest govern des del primer dia ens està intentant convèncer de que la caixa està buida i de que cal fer un sacrifici per tal de superar aquesta crisi. Sabem que el moment econòmic és complicat però això no dona cap legitimitat, CAP,  per a carregar-se l’Estat del Benestar en nom de l’austeritat, estem veient que les retallades que estan duent a terme són molt selectives i que ataquen principalment a aquelles persones que menys tenen.

Sumat a aquestes polítiques ens trobem la política del govern central que no són gaire millors que les del Govern de CiU. Al govern del PP no els han calgut ni tres mesos per a treure a la llum el seu programa de govern real, ple de mesures anti Estat del Benestar, i a favor de les classes benestants, com ho demostren les declaracions del ministre d’Indústria en relació a la expropiació d’YPF per part d’Argentina.

En el plànol educatiu la Consellera Rigau des del primer dia està aprovant mesures que en cap cas milloren la qualitat docent. Va anunciar la no finalització de centres educatius que ja estaven en construcció; va anunciar l’ajornament d’altres centres que encara eren un projecte; ha retallat sous als professors, i professores, dins de la reducció del salari dels funcionaris; ha reduït les partides que reben els centres educatius amb les que paguen les despeses corrents, com ara l’aigua, o la calefacció …

Sumades a aquestes mesures ens trobem que el ministre d’Educació té  unes intencions semblants a les de la consellera Rigau. Aquestes retallades comporten l’atac més dur a l’ensenyament i una depreciació important, tant de les condicions de treball de professors, com del seu prestigi com a ensenyants.

El Ministre Wert proposa:

– Incrementar el preu de les taxes universitaries un 66%

– Incrementar les ràtios amb caràcter general, segons la següent distribució:

Parvulari, i primària: fins a 27 alumnes, ESO i FP: fins a 35 alumnes, Batxillerat: fins a 40 alumnes

– Incrementar la jornada lectiva del professorat com a mínim a 25 hores a primària i20 asecundària.

A més, no es nomenarà personal extern al centre per cobrir les substitucions fins transcorreguts 10 dies lectius des de l’inici de la baixa.

Aquestes mesures afecten tant a professors com a estudiants, que som els principals beneficiaris d’una educació pública i de qualitat, és per aquests motius que animem als estudiants de L’Hospitalet a sortir al carrer el dia 22 de Maig per tal de dir prou a les retallades que estem patint, si volem sortir d’aquesta “crisi” el primer pilar que no es pot tocar és la educació, perquè un Estat amb un sistema educatiu públic, laic i de qualitat és garantia d’un millor futur que el present.

No hay comentarios todavía... ¡Sé el primero en dejar uno!

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: