AELH condemna la persecució sindical i l’empresonament polític i manifesta el seu recolçament a Isma, Dani i Javi

El passat dia 29 de març, jornada de vaga general, van ser arrestats per part dels mossos d’esquadra tres companys de la Universitat de Barcelona, aquests companys són en Isma, en Dani, i en Javi.

Els companys van ser detinguts pel matí cap a les 13:30h quan estaven tallant la Diagonal com a acció de protesta dins de la jornada de vaga general.

Actualment, aquests segueixen en presó preventiva, situació que ratlla la ilegalitat, ja que l’acusació ha argumentat perill de reincidència i aquest va en contra del principi fonamental de pressumpció d’inocència, més tenint en compte que no tenen antecedents penals; a més tampoc existeix risc de fuga, ja que són persones amb una vida arrelada: el seu domicili és conegut, tenen dependència económica dels pares, i a més gaudeixen d’un expedient acadèmic exemplar, cursant estudis de Física i la doble titulació de Física i matemàtiques, respectivament.

Un altre dels punts que ratlla la ilegalitat és el fet de que no se’ls acusa dels fets succeits per la tarda ja que, com s’ha dit anteriorment, van ser arretats pel matí quan els incidents de la tarda no s’havien produit; sino que se’ls acusa de desordre públic i d’actes contra l’autoritat, aquestes acusacions amb el reglament jurídic espanyol en mà no són imputacions suficients per a demanar la pressó per a l’Isma i en Dani.

Per justificar la seva decisió, la Magistrada al·lega que existeix risc de reiteració delictiva, ja que els imputats podrien alterar l’ordre en altres esdeveniments que tindran lloc a Barcelona les properes setmanes, com els actes del dia del treball, la cimera de bancs centrals europeus o el partit de futbol que hauran de disputar el FC Barcelona i el RCD Espanyol. Aquest argument és inconsistent i contrari a dret. Per tal de no vulnerar la presumpció d’innocència, la previsió de reiteració delictiva ha d’estar basada en dades objectives acreditades en l’expedient judicial. En aquest cas, no hi ha cap element de pes que aboni aquesta suposició. Les persones imputades ni tenen antecedents penals, ni s’ha acreditat que tinguin res a veure amb el món del futbol, i encara menys que pugin arribar a exercir el seu legítim dret de protesta de manera il.lícita i delictiva.

L’empresonament d’aquests estudiants pot generar un precedent que en moments de crisi i d’ajustos severs, comporta la criminalització preventiva de la protesta ciutadana i la desnaturalitzaci´ño de drets fonamentals per a la existència d’una societat democràtica.

Des de l’AELH manifestem que en un sistema democràtic i en un estat de dret qualsevol persona està en el seu dret a participar en la vida pública a travès d’associacions treballant pel bé comú i fem manifesta la nostra postura contrària a aquest fets.

No hay comentarios todavía... ¡Sé el primero en dejar uno!

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: