Avaluació de la tancada del 14 de Febrer

Companys i companyes d’AELH com bé sabeu ahir dimarts 14 de febrer vam participar a la tancada organitzada per la Plataforma L’H per l’educació pública que va tenir lloc a l’Institut Llobregat.

La jornada va començar a les 18:00h amb la penjada de tres pancartes a la porta del centre educatiu, tot seguit vam fer una cassolada a la porta de l’Institut que va durar mitja hora aproximadament, i on també vam parar el trànsit durant una estona en senyal de protesta per les retallades que està patint l’educació des de que governa CiU a Catalunya i per les retallades encara més profundes que s’anuncien amb el govern del PP a Madrid.

Més tard, cap a les 18:30h va començar una xerrada on els ponents eren Rosa Canyadell i Emili Cortavitarte, aquesta xerrada va tractar el tema de l’educació en temps de neoliberalisme, i es va fer un apartat especial  al fet que l’educació s’està tornant, cada cop més, un negoci, i al fet que això repercuteix en la llibertat de docència que tenen els professors, i que volen continuar tenint. Aquesta xerrada es va allargar fins a les 20:15h, ja que hi havia moltes coses a comentar, i les intervencions per part dels oients van ser abundants.

Un cop finalitzada aquesta xerrada va tenir lloc la xerrada:  assemblearisme i resistència: per una societat participativa, on diferents estudiants de diferents àmbits, 15 M, acampada de L’H, AELH, acampada Martorell, Universitat Lliure… van donar la seva visió sobre la participació juvenil, i que també va acabar amb un torn de preguntes per als ponents.

En paral·lel a  aquetes xerrades es va emetre, en una altra aula, un documental sobre les tancades a l’ Universitat en contra de la implantació de l’Espai Europeu d’Educació Superior, i en una altra aula uns pocs vam començar a fer propostes per continuar la lluita en defensa de la educació pública de qualitat.

Un cop acabades les xerrades, va començar l’assemblea on vam participar tant professors com estudiants. En l’assemblea vam acordar donar suport a la vaga d’estudiants universitaris del 29 de Febrer, així com donar suport a la vaga que faran la propera setmana els treballadors de TMB, que també estan en lluita en contra de la negociació, a la baixa, del conveni col·lectiu. Un altre dels acords que es vam prendre a l’assemblea va ser que el dia 15 de març es traguessin les  aules al carrer, per tal de fer visible la nostra lluita.

La tancada va acabar dimecres a les 7:00h per tal de donar pas a l’activitat habitual del centre, sent un èxit tant en l’organització, com en la participació, com en les  intervencions dels que vàrem estar presents.

No hay comentarios todavía... ¡Sé el primero en dejar uno!

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: