L’AJEC convoca vaga d’estudiants el proper 17 de novembre

El passat dissabte 8 d’octubre la Assemblea d’universitats convocada per la Plataforma en Defensa de la Universitat Pública (PUDUP) va acordar convocar una vaga d’estudiants a totes les universitats catalanes. L’AJEC , com entitat adherida al manifest de la PUDUP i participant en l’assemblea secunda totalment la convocatòria però considerem que aquesta mobilització ha de ser de tots els estudiants, no només dels universitaris. Per aquest motiu estenem la convocatòria a tots els estudiants d’ESO, batxillerat i FP catalans.

La pujada de les taxes universitàries del 7,6% d’enguany suposa un recàrrec en el preu per uns estudiants que rebran uns pitjors serveis a conseqüència de la reducció de personal docent i administratiu. Aquestes retallades posen en perill la qualitat de les nostres universitats públiques i impossibiliten la realització de la docència en grups reduïts indispensable per la correcte aplicació de l’Espai Europeu d’Educació Superior. Per si aquesta situació no fos suficientment greu, el conseller Mas-Colell ha manifestat que les taxes seguiran pujant l’any vinent mentre seguim esperant les beques promeses que, venint d’on venim, no justifiquen aquest augment de preu.

La situació als instituts és igualment greu i les retallades de la conselleria d’ensenyament han posat a molts centres en una situació crítica, havent de decidir si prescindeixen de la calefacció o de la neteja o be deixen de cobrir les baixes per malaltia del professorat. Tot i que la consellera Rigau manté que no s’ha acomiadat a cap professor, segons CCOO el sector de l’educació a Catalunya ha perdut 16.597 llocs de treball en el segon trimestre del 2011. Sembla clar que aquestes mesures afecten a la qualitat del servei que rebran els estudiants dels instituts públics catalans. Totes aquestes retallades, però, no han impedit a la consellera Rigau augmentar el concert d’escoles concertades que separen a nens i nenes per sexe, com és el cas de l’escola Xaloc de L’Hospitalet.

Per tots aquests motius, i perquè sembla que l’ofensiva contra els centres públics no discrimina entre educació secundària i superior, afegim a la convocatòria de vaga universitària a tots els instituts. És el moment que els estudiants demostrin unitat d’acció enfront una política amb una forta vessant ideològica que pot acabar destruint el nostre sistema d’educació pública. 

Una respuesta para “L’AJEC convoca vaga d’estudiants el proper 17 de novembre”

  1. m’agradaria que m’enviessiu el més aviat possible la pancarta en pdf per donar a l’escola per tal de poder fer la vaga

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: