Lliurament dels premis de la Jornada de Poesia Juvenil de L’Hospitalet

Avui s’han lliurat els premis de l’onzena Jornada de Poesia Juvenil de L’Hospitalet en un acte celebrat al Teatre Joventut. És una iniciativa de l’Associació d’Estudiants que compta amb el suport de la regidoria de Joventut. L’institut Bisbe Berenguer és el centre que ha recollit més premis.

En l’edició d’enguany han participat set centres de secundària de la ciutat, i s’han premiat poesies en les categories de primer i segon Cicle d’ESO, batxillerat, i poesia visual. Abans però, un jurat n’ha seleccionat els finalistes que han llegit aquest migdia les seves obres al Teatre Joventut.

Un dels instituts que ha recollit més premis ha estat el Bisbe Berenguer, de Santa Eulàlia. El professor de literatura castellana, Luís García, ha indicat que malgrat el que pugui semblar, la poesia agrada i molt entre el jovent. “La poesia ocupa un espai fonamental, la resta és, com deia Pio Baroja, ‘són bárbaros especializados’. La poesia és l’única cosa que ens fa lliures i ens fa millors. Els alumnes no venen obligats i cada any venen més”.

El guanyador en la categoria de batxillerat, Guillermo Ramírez s’ha inspirat en una sèrie d’anime japonesa per escriure el seu poema i ho ha fet en japonès. Mentre que la guanyadora en segon cicle d’ESO, Valeria Giralda afirma que el seu poema parla de la fugacitat de la vida, la solitud i la incomprensió davant el misteri que ens envolta.

L’acte de lliurament de premis ha estat amenitzat per membres de l’associació cultural BipoL’Hart.

Discurs del Secretari General de l’AEL’H:  discurso_poesia

No hay comentarios todavía... ¡Sé el primero en dejar uno!

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: