L’alcaldessa demana a la consellera d’Educació que garanteixi les inversions previstes a la ciutat

Article de Digital-h.cat

L’alcaldessa ha demanat avui a la consellera d’Ensenyament que la Generalitat mantingui les inversions previstes en educació i les diverses actuacions planificades als centres de la ciutat.

Núria Marín ha repassat amb la consellera les principals actuacions que hi ha previstes amb vista al curs 2011-2012 per donar resposta a l’increment de natalitat i a la demanda de places escolars.
L’alcaldessa ha explicat que l’Ajuntament va acordar amb la Generalitat (Addenda al Protocol de col•laboració signat el maig de 2010) que entressin en funcionament dos nous centres educatius: l’Escola Ernest Lluch, a la zona d’influència de Collblanc-la Torrassa, i l’Escola Paco Candel, a Santa Eulàlia. “Totes dues escoles començaran a funcionar en mòduls provisionals en terrenys que l’Ajuntament ha posat a disposició de la Generalitat”, ha explicat l’alcaldessa. L’oferta educativa de primària a la ciutat s’ha de completar amb l’ampliació de dues escoles en funcionament: l’Escola Pere Lliscart, a la Florida, i l’Escola Puig i Gairalt, a Pubilla Cases.

Núria Marín ha valorat la reunió de treball “positivament, perquè hem començat a treballar amb el Departament d’Ensenyament en tota la planificació, en la millora dels centres educatius i en els centres que s’han de posar en marxa”.

Un altre dels temes tractats ha estat la idoneïtat d’oferir formació professional en l’àmbit de la salut i vinculada al BiopoL’H, perquè això “complementaria la formació universitària que ja tenim a L’Hospitalet amb el Campus de la Salut de Bellvitge de la UB”. Marín ha dit que la consellera veu la proposta amb bons ulls i han acordat treballar la proposta els propers mesos.

Entre els assumptes que s’han tractat, també, hi ha hagut la garantía de continuar gestionant la “matrícula viva” a L’Hospitalet tal com es ve fent en els darrers anys. Segons ha explicat la pròpia Núria Marín, és important per la bona convivència ciutadana, que els infants nouvinguts arribats fora del termini de matriculacions no es quedin sense plaça escolar.

Els darrers anys la ciutat ha desenvolupat el Pla d’equipaments educatius, amb una inversió de 62,3 milions d’euros, aportats per Ajuntament i Generalitat. “Ara, en un moment en què la formació és un element clau per posicionar el país en l’àmbit econòmic, no podem deixar de complir els compromisos adquirits amb la ciutat en matèria educativa ni retallar el pressupost dels centres, ja que això els aboca a la precarietat”, ha dit l’alcaldessa.

No hay comentarios todavía... ¡Sé el primero en dejar uno!

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: