L’AEL’H, contra la violència de gènere

Avui dia 25 de novembre es celebra el dia contra la violència de gènere. L’Associació d’Estudiants de L’Hospitalet aprofita aquesta data per solidaritzar-se amb les victimes i familiars afectats, i s’adhereix a la lluita contra aquesta barbarie.

Durant l’any 2008 hi ha hagut 113.500 dones que han sol·licitat l’ordre de protecció. En el període 2003-2008, 121 dones menors de 30 anys han sigut assesinades per motius de genere.

Una altra dada que afecta al col·lectiu més jove de la nostra societat, diu que 800.000 menors a Espanya són testimonis de situacions amb violència de gènere a les seves llars, joves que en molts casos són maltractadors potencials, tant pel que consideren que la violència és un acte positiu, com per les que en un futur si són violentades consideraran que és un acte normal en la vida de parella.

A més, cal afegir que aquest col·lectiu de menors que pateixen les conseqüències de la violència de gènere en un futur patiran trastorns del caràcter a nivell psicològic, a nivell de conducta i a nivell cognitiu; seran persones inestables, desobedients i agressives, i pel que fa a les conseqüències més immediates aquests nois i noies poden patir amb més facilitat un descens del rendiment escolar.

Des de l’AELH fem una crida a tots els estudiants de l’Hospitalet per a que lluitin des del poder de la paraula i de l’acció pacifica per a aconseguir la tolerància i la igualtat entre el jovent de l’Hospitalet i per a que desaparegui qualsevol indici de violència de gènere, ja que els primers símptomes de la violència de gènere apareixen en les primeres relacions, tant sentimentals com d’amistat, que s’estableixen en els IES de la nostra ciutat.

Per aquest motiu considerem molt important formar persones que siguin capaces de solucionar qualsevol conflicte i especialment els conflictes afectius-sexuals, a través del diàleg amb llibertat, autonomia i respecte.

Un cop més, recomanem als nostres estudiants aturar qualsevol relació que es basi en la violència, especialment si són relacions on la violència de gènere es troba present, ja que només d’aquesta manera aconseguirem aturar de soca-rel el problema, i això ens permetrà reduir en un futur immediat les estrepitoses dades sobre víctimes per violència de gènere al nostre país i especialment a la nostra ciutat.

Cada dia i avui més que mai diem,
NO A LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE.

No hay comentarios todavía... ¡Sé el primero en dejar uno!

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: